ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ LA VACHE QUI RIT

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ LA VACHE QUI RIT

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

90~

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

90~

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριος

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μερίδες La Vache qui rit
  • 300 γρ. βιολογικά ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 7 γρ. αλάτι
  • 1 κ.σ. σκόνη κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 110 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουσκέψτε τα ρεβίθια στο νερό τουλάχιστον όλη τη νύχτα.
  • Ρίξτε τα στραγγισμένα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το σκόρδο σε κομμάτια.
  • Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και φέρτε σε βράση. Μαγειρέψτε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Στραγγίστε τα ρεβίθια και κρατήστε το νερό μαγειρέματος. Κρατήστε μερικά ρεβίθια για διακόσμηση.
  • Αλέστε τα ρεβίθια με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  • Αραιώστε με 100 ml νερό μαγειρέματος και τις 6 μερίδες La Vache qui rit.
  • Ολοκληρώστε με το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο.