ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ LA VACHE QUI RIT
ΥΛΙΚΑ
- 6 μερίδες La Vache qui rit
- 300 γρ. βιολογικά ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 7 γρ. αλάτι
- 1 κ.σ. σκόνη κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1/2 λεμόνι
- 3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 110 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκέψτε τα ρεβίθια στο νερό τουλάχιστον όλη τη νύχτα.
- Ρίξτε τα στραγγισμένα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το σκόρδο σε κομμάτια.
- Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και φέρτε σε βράση. Μαγειρέψτε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Στραγγίστε τα ρεβίθια και κρατήστε το νερό μαγειρέματος. Κρατήστε μερικά ρεβίθια για διακόσμηση.
- Αλέστε τα ρεβίθια με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
- Αραιώστε με 100 ml νερό μαγειρέματος και τις 6 μερίδες La Vache qui rit.
- Ολοκληρώστε με το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο.