ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΚΑΡΥ ΜΕ LA VACHE QUI RIT

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΚΑΡΥ ΜΕ LA VACHE QUI RIT

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

20~

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

30~

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριος

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μερίδες La Vache qui rit
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λευκό πράσο
  • 1 κολοκύθι
  • 200 γρ. φασολάκια
  • 100 γρ. αρακάς
  • 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ, ήπιο ή καυτερό, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • Ψιλό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόψτε το κολοκύθι σε κύβους.
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα φασολάκια (10 λεπτά), το μπρόκολο και τον αρακά (5 λεπτά) και τους κύβους κολοκυθιού (3 λεπτά).
  • Κάθε φορά, στραγγίστε τα λαχανικά και βυθίστε τα αμέσως σε παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να διατηρηθεί το όμορφο χρώμα των λαχανικών.
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το λεπτοκομμένο λευκό πράσο με το λάδι καρύδας.
  • Προσθέστε το κάρυ, το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και ρίξτε 400 ml νερό. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  • Πάρτε δυο κουτάλια ζωμού και ανακατέψτε με τις μερίδες La Vache qui rit.
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα λαχανικά.
  • Ζεσταίνετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε αυτό το χορτοφαγικό κάρυ με πράσινα λαχανικά και άσπρο ρύζι.

Το χειμώνα, μαγειρέψτε αυτό το χορτοφαγικό κάρυ με κόκκινα φασόλια, κομμάτια κολοκύθας και φέτες πράσου.